Відбувся 4-й традиційний фестиваль «Різдв’яна коляда»

11 січня у Глибоцькому районному Будинку творчості та дозвілля відбувся четвертий фестиваль Різдвяних колядок. У фестивалі взяли участь 20 колективів колядників з Глибоцької ОТГ та з багатьох сіл Глибоцького району, а також колектив колядників церкви Сучавського повіту (Румунія).

Мета фестивалю – подальше відродження духовності нашого краю, релігійних та народних традицій, а також популяризація православної хорової музики. Всі учасники фестивалю були нагороджені дипломами, грамотами, цінними подарунками та солодощами. З привітальними  словами вдячності перед колядниками та всіма присутніми виступили  голова Глибоцької селищної ради Григорій Ванзуряк, голови Глибоцької райдержадміністрації та райради Георгій Придій та Петро Панчук.

  На початку фестивалю було вручено нагороди за кращу   новорічно – різдвяну  вітрину   та  новорічно-різдвяний  будинок. Ними стали   в  номінації  « Краща  новорічно- різдвяна  вітрина»  Глибоцький  районний  будинок  творчості  дітей  та  юнацтва  (директор Оксана Стрельчук) та у номінації «Кращий  новорічно-різдвяний  будинок»  – Ольга Крилюк  (вул.Героїв  Небесної  сотні ,114 ), які отримали Дипломи та грошові сертифікати на 3 тисячі гривень.

У рамках фестивалю був проведений благодійний збір коштів на ліки та післяопераційну реабілітацію дівчинці Ані, яка днями вирушає за кордон на операцію та лікування. Було зібрано понад 10 000 гривень.

На завершення фестивалю перед шановною громадою Глибоцького району виступив наш земляк, зірка нашого краю, суперфіналіст «Голосу країни – 2018» Андрій Рибарчук.

Форепортаж фестевалю: