Глибоцький батальйон територіальної оборони набирає резервістів

Військова частина А7187 (м. Сторожинець) запрошує жителів Глибоччини на військову службу у резерві в складі батальйону територіальної оборони Глибоцького району.

Призов резервістів  на військову службу здійснюється з оголошенням загальної мобілізації або за окремим рішенням Президента України в ході часткової мобілізації.

Одним із пріоритетних напрямів розвитку служби в резерві стало комплектування резервістами організаційного ядра військових частин територіальної оборони військових комісаріатів  з метою створення нової системи територіальної оборони держави, переважно за рахунок добровольців. Крім участі у навчальних зборах, резервісти територіальної оборони здійснюють підготовку у добровільному безоплатному порядку, в тому числі у вихідні дні, вечірні часи.

Призначення до військового резерву не є перепоною щодо залучення резервістів до проходження військової служби за контрактом. Навпаки, Генеральний штаб розглядає цю категорію військовослужбовців, як пріоритетну для укладання з ними контрактів та комплектування ними військових частин, установ Збройних Сил України.

Як стати резервістом? Укласти контракт на проходження служби в резерві може кожен громадянин України, віком від 18 до 60 років, не залежно від статі. Для чоловіків та жінок, які не мають досвіду військової служби, пропонується укласти контракт в територіальної обороні.

Переваги резервіста, якій уклав контракт на проходження служби в резерві:

  • Резервіст, якій уклав контракт на проходження служби в резерві, може бути призваний на навчальні збори, за мобілізацією лише до своєї частини, на свою посаду.
  • Резервістам, які уклали контракт, надається переважне право отримати вищестоящу посаду, чергові військові звання.

З питань укладання контракту на службу в резерві Ви можете звернутися до найближчого військкомату або до командування військової частини.

Вивчення кандидатів у резервісти здійснюється шляхом вивчення особистих якостей, установлення рівня їх освіти та професійної придатності; організації медичного огляду; перевірки фізичної підготовки; проведення заходів професійно-психологічного тестування та відбору.

Резервіст проходить службу у військовому резерві на підставі контракту, який укладає з державою в особі командира військової частини.

Перший контракт з резервістами укладається строком на 3-5 років.

Після закінчення строку дії першого контракту строк служби у військовому резерві може бути щоразу продовжений на 3-5 років до досягнення громадянином граничного віку перебування у військовому резерві.

Які привілеї для резервістів?

Обладнання та екіпіровка резервістів. Військова форма одягу, предмети особистої екіпіровки резервістів аналогічні передбаченим для військовослужбовців.

Підготовка резервістів. Резервіст проходить підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойові стрільби, тактичні навчання і т. ін.).

Фінансове забезпечення. Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань).

Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві.

Служба в резерві це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

Резервісту гарантується збереження робочого місця на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві.

Крім цього, громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу.

За детальною інформацією звертайтеся за мобільними телефонами: (097) 64 99 633, (066) 508 18 08