Поліція виявила в помешканні глибочанина набої до зброї

11 травня, під час розгляду звернення яке надійшло до Глибоцького відділення поліції від мешканки селища Глибока, з приводу вчинення домашнього насильства сином над своєю матір’ю, дільничними офіцерами поліції було отримано інформацію, що сімейний кривдник може незаконно зберігати за місцем проживання незаконну зброю, бойові припаси та вибухові речовини.

Зважаючи на те, що на даний час проводиться операція «Зброя та вибухівка» поліцейські регулярно проводять превентивні заходи з метою перевірки громадян щодо несанкціонованого зберігання зброї. Навідавшись до будинку 52-річного кривдника дільничні офіцери поліції виявили в помешканні набої до нарізної та гладкоствольної зброї різного калібру (у тому числі і великокаліберні), речовину схожу за своїми зовнішніми ознаками на порох, а також приклад з бойовим механізмом мисливської зброї.

Зі слів мешканця смт. Глибоки, зазначені бойові припаси, вибухові речовини та зброя йому дісталися більше тридцяти років тому після смерті дідуся, який воював під час Великої Вітчизняної війни. Нелегальну зброю та боєприпаси сімейний кривдник добровільно видавправоохоронцям, які направили її на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що здавши до територіальних підрозділів поліції зброю, боєприпаси чи вибухівку, що перебувають у незаконному обігу, можна уникнути кримінальної відповідальності.

Громадяни, котрі володіють зброєю без передбачених законом дозволів, мають можливість здати її до найближчого відділу чи відділення поліції.