блоги, як інструмент просування бібліотеки у віртуальному просторі

Під такою назвою 2 березня в центральній районній бібліотеці відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників. Гостею Глибоцької РЦБС була зав.відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернівецької обласної бібліотеки Галина Добровольська.

Учасники семінару уважно та з цікавістю слухали всіх виступаючих, особливо корисною для всіх присутніх була консультація представника обласної бібліотеки.

Вона дуже детально розповіла про те, як покроково створювати бібліотечні блоги. Зазначила, що бібліотечний блог – це інструмент інтернет-комунікації читача і бібліотеки, який почав використовуватися бібліотеками порівняно недавно, книгозбірні отримали можливість оперативно інформувати своїх читачів про події в бібліотеках, просувати свої інформаційні продукти й послуги.

Таким чином можна прогнозувати, що бібліотечні блоги збережуть за собою роль простого і дешевого засобу доставки інформації та висвітлення нових подій з життя бібліотек.

На завершення семінару виступила начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна, яка щиро подякувала представнику обласної бібліотеки та всім присутнім за участь у семінарі-практикумі, побажала всім творчих успіхів, адже досвід який бібліотекарі здобули сьогодні є корисним у повсякденній роботі.