Всесвітній День поезії відзначили на Глибоччині

Заходи зорганізовано відділом культури і туризму, центральною районною бібліотекою та літературно-мистецькою студією «Витоки» – керівник Олександра Приходько-Возня, яка презентувала нову збірку витоківців, видану з нагоди 40-річчя заснування кузні поетичного слова в районі.

У цей знаковий день навіть дуже зайняті люди знайшли час завітати до Глибоцької центральної районної бібліотеки і взяти участь у святкуванні: голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, заступник голови райдержадміністрації Ілля Лопуляк, помічник народного депутата Григорія Тіміша Олександр Шкурідін, головний редактор видавництва «Букрек» Олена Пономаренко, голова райкому профспілки працівників освіти Світлана Лазурко, староста села Червона Діброва Володимир Чоботар.

У день поезії у всьому світі проводяться зустрічі із авторами, меценатами та видавцями. Крокуючи в ногу з часом, Глибоччина розпочала святкування із засідання круглого столу «Поетичний трикутник: поет – меценат – видавець», на якому учасники обговорили шлях поетичного слова від зародження ідеї у серці автора до друкованої книги, придбаної вдячним читачем у книгарні. Автори ділилися своїм досвідом про складний пошук меценатів і спонсорів, які готові б були вкладати кошти у видання творів як іменитих так і молодих письменників.

У цей день всі причетні до плекання літературної творчості отримали подарунки: поетів району заквітчала гвоздиками та щирим словом Світлана Лазурко. Районній бібліотеці презентувала п’ятитомник творів Ольги Кобилянської.

Продовжили День поезії «Колом поетичної свічі». Кожен міг почитати вірші улюблених авторів або власні, передаючи символічну свічку по колу. Петро Панчук та Олександр Шкурідін декламували Шевченка.

Свіжесенького вірша, написаного ввечері напередодні, презентував Микола Шапка, авторські поезії читали Олександра Возняк, Володимир Чоботар, Олена Рєпіна. Власними поетичними текстами, що увійшли до ювілейної збірки, ділилися витоків ці та гості – учасники творчого об’єднання «Родина» із Сторожинецького району.

На завершення Глибоччина приєдналася до Першого буковинського поетичного інтернет-марафону, в якому взяли участь: Олександра Возняк, Руслан Назаришин завідуючий бібліотекою-філією с. Коровія, Маріанна Шпак завідуюча бібліотекою Глибоцького профтех ліцею, Родіка Зегря – завідуюча бібліотекою-філією с. Просіка.
Захід завершився, залишивши теплі враження, зродивши нові іскри натхнення, а значить – скоро і нові поезії

Олена Репіна