Мешканців Чернівецької області з румунськими паспортами затримали на кордоні

Двоє мешканців Чернівецької області намагались перетнути кордон із закордонним паспортом громадян Румунії, хоча насправді мають українське громадянство. Так, учора по обіді в пункт пропуску «Порубне», на в’їзд в Україну, прибув 35-річний чоловік, який надав прикордонникам закордонний паспорт громадянина Румунії. Під час перевірки документів виявилося, що дана особа проживає на Глибоччині Чернівецької області та є громадянином України.

Трохи пізніше ще один буковинець спробував таким же чином перетнути кордон. Пред’явивши прикордонникам закордонний паспорт громадянина Румунії, чоловік не сподівався, що його дані, як громадянина України, внесені у відповідну базу даних. Таким чином, за порушення українського законодавства обом буковинцям доведеться сплатити чималий штраф, розмір якого визначить суд.

Ще одне порушення законодавства у тому ж пункті пропуску «Порубне» виявили прикордонники спільно із працівниками митниці. 23-річний буковинець спробував підзаробити, заховавши у спеціально виготовлений тайник свого «Фольксвагена» півтори сотні пачок сигарет. Проте його план зазнав невдачі. Разом із сигаретами чоловік втратив і свій автомобіль, який було оцінено у 40 тисяч гривень, повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України