Тарас Шевченко – символ українського духу і волі

На передодні 204 річниці від дня народження Великого Кобзаря громада нашого району за доброю традицією, яка передається із покоління до покоління, щорічно вшановує світлу пам’ять Великого Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятника у смт Глибока. У пошануванні духовного батька української нації взяли участь голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій, голова районної ради Петро Панчук та голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорій Ванзуряк.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Тараса Шевченка, та патріотів України, що в непросту історичну добу вірою та правдою служили її інтересам, захищали від ворогів та клали за неї на вівтар найдорожче – своє життя та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

Народний хор працівників культури району виконав пісні «Учітеся брати мої» та «Реве та стогне Дніпр широкий» на твори Т.Г.Шевченка.

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.