Чим корисне гарбузове насіння для вашого здоровʼя та кому його не можна їсти

Лікар Jeff Winternheimer розповів своїм підписникам про користь гарбузового насіння для здоровʼя, особливо тих людей, хто відчуває біль у попереку.

Вміст магнію

Гарбузове насіння багате на магній – мінерал, відомий своїми властивостями у розслабленні м’язів. Необхідний рівень магнію може допомогти зменшити м’язову напруженість, що сприятиме полегшенню болю у попереку. Він також допомагає підтримувати здоров’я серця, знижує рівень холестерину та зменшує ризик серцевих захворювань.

Протизапальні властивості

Це насіння містить антиоксиданти та протизапальні сполуки. Біль у попереку часто пов’язаний із запаленням, і наявність гарбузового насіння в раціоні може допомогти зменшити маркери запалення, потенційно полегшивши дискомфорт.

Омега-3 жирні кислоти

Гарбузове насіння містить Омега-3 жирні кислоти, відомі своєю протизапальною дією. Споживання багатих на Омега-3 продуктів може допомогти впоратися із запаленням та сприяти покращенню загального здоров’я суглобів і хребта.

Щільність поживних речовин

Гарбузове насіння – багата на поживні речовини їжа, яка забезпечує наш організм необхідними вітамінами й мінералами. Воно може підтримати загальне самопочуття та сприяти здатності організму відновлюватися після різних запальних станів.

Вміст білка

Білок має велике значення для здоров’я та відновлення м’язів. Насіння гарбуза – хороше джерело рослинного білка, який може допомогти в їхньому відновленні й підтримці.

Вміст цинку

Цинк, що міститься в гарбузовому насінні, відіграє важливу роль в імунній функції та відновленні тканин. Підтримка імунної системи дуже важлива для здоровʼя людини, адже імунітет бореться з різного роду захворюваннями, інфекціями та вірусами.

Амінокислота триптофан

Гарбузове насіння містить амінокислоту триптофан, яка допомагає організму виробляти серотонін і мелатонін, які можуть покращити якість сну.

Кому потрібно з обережністю їсти гарбузове насіння

З обережність потрібно вживати гарбузове насіння людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, в разі загострень захворювань шлунково-кишкового тракту — виразкової хвороби шлунку, гастриту.

Вагітним і жінкам, що годують.

Людям, які страждають на цукровий діабет, перед початком вживання необхідно проконсультуватися з лікарем, оскільки до складу насіння гарбуза входить речовина D-хіро-інозитол, яка посилює дію інсуліну та впливає на механізм регуляції глюкози у крові.

Хворим на жовчнокам’яну хворобу теж варто обережно додавати цей продукт до раціону. Тому що насіння гарбуза має жовчогінний ефект і може стати причиною руху каменів у жовчному міхурі.

Джерело інформації: https://molbuk.ua/index.php?newsid=321590