У Румунії знову знайшли уламки російського дрона-камікадзе Shahed

Уламки дрона виявили у повіті Тулча

У прикордонному румунському повіті Тулча знайшли уламки російського дрона-камікадзе «Герань-2» (Shahed).
Про це інформує Міністерство оборони Румунії.
Як зазначають у румунському Міноборони, “пошукова операція проводилася за межами населеного району муніципалітету Плауру”.
Знайдені фрагменти дрона-камікадзе були зібрані для проведення експертизи відповідно до правових процедур.
«Міністерство національної оборони вкотре заявляє про своє рішуче засудження цих атак Російської Федерації проти українських цивільних об’єктів та інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать міжнародному праву», — йдеться у повідомленні румунського оборонного відомства.
У відомстві зазначили, що початково знахідку вважають уламками іранського безпілотника “Шахед”, який Росія використовує під назвою “Герань-2”.
Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Румунія неодноразово повідомляла, що виявляла на своїй території уламки російських дронів.
Наприклад, після атаки РФ по Україні 31 липня у Румунії були виявлені нові фрагменти дрона в районі Чаталкіой повіту Тулча.
Окрім того, за даними Повітряних сил, у ніч на 8 вересня російський дрон залетів у Румунію з Одеської області. Тоді ж мешканці прикордонних з Україною румунських повітів отримали сповіщення про загрозу падіння об’єктів.
Джерело: https://promin.cv.ua/