На життєвих перехрестях прекрасен світ, коли наповнюється і полицями прочитаних книг

Крок за кроком, сходинка за сходинкою, наче у квітковий вінок вписувалося у життя цієї односельчанки. А народилася Варвара Артемонівна Демчук у Червоній Діброві, тут же закінчила восьми річну школу, де відчувався не аби який потяг до читання книг, жадобу до знань і пізнання навколишнього світу. Словом, ступало в нього, спочатку закінчивши курси бібліотекарів і працювала у сільській книгозбірні, а заодно навчалася у Львівському обліково- кредитному технікумі. З отриманням його диплому і з керуванням дівчини на роботу у Путилу у державний банк.

Та як, мовиться, була не остаточна зупинка у життєвому потязі. Варвара Артемонівна опісля переїхала в Чернівці, де стала комендантом гуртожитку заводу « Кварц». А ще було народження і виховання двох дочок, які нагородили і чотирьома онуками, відтак і шістьма правнуками.

Нині у ранзі пенсіонера (має 42 роки трудового стажу) Варвара Артемонівна любить поратися по домашньому господарству. Звісно, не забуваючи і захоплення з дитячих років – читання книг. Тож, хай повниться з ними, раз за разом, і освоєння цікавого світу, і збагачування полицями прочитаних книг.

Наталя Горло, бібліотекар села Червона Діброва