НОВАЦІЇ, БУДЕМО СПОДІВАТИСЬ, НЕ ЗАБАРЯТЬСЯ

Життя територіальних громад

Наприкінці минулого тижня кореспондент «Нового дня» мав розмову з головою Глибоцької територіальної громади Григорієм Ванзуряком.

  • Зачин до бесіди хотів би зробити з одного компліменту.

Стосується він, зокрема, селищного парку, де розпочато реконструкцію, приємно вже тепер побачити акуратно встелену кольоровою бетонною плиткою пішохідні доріжки.

  • Спасибі за добре слово, і на яке, передусім заслуговують фахівці нашої комунальної служби. Принагідно додам, що проєкт безкоштовно розроблений програмою «ДОБРЕ» USAID (США), і завершення робіт планується за три роки. Тут буде втілено чимало новацій. Одна з них – обладнання підземного освітлення. Однак, як кажуть, не станемо забігати наперед: поживемо – побачимо.
  • Стосовно основних підсумків роботи громади за сім місяців цьогоріч. Якими вони є?
  • Вважаю головне, що всі структури розміщені на території територіальної громади працюють, скажімо, заклади освіти, медицини, культури. Водночас, хотів би кілька слів додати, проте, що за сприяння Євросоюзу планово ведеться будівництво колійного руху. Будуються мультимодальні термінали. Наше селище з часом з єднає нова залізнична колія європейського зразка (звужена), а проляже вона зі Львова, Івано-Франківська, Чернівців і до станції Вадул – Сірет. На це Євросоюз виділив 42,5 млн. євро. До речі, передбачено, що по цій колії курсуватимуть  і електропотяги.
  • Як відомо, протягом двох днів проводився об’їзд закладів освіти. Що він показав?
  • Відрадно, що всі навчальні заклади практично готові до початку нового навчального року. І другого вересня учні і педагоги увійдуть в оновлені класи.

Хотів би всім, образно кажучи, побажати успішного походу у чарівну країну знань. Юне покоління аби було виховане справжніми патріотами України!

Вів розмову і за неї

подякував Василь ГЕЙНІШ

P.S.  Серед опонентів Григорія Ванзуряка є й ті, які направляють критичні стріли в його бік. Мовляв, йде жорстока  війна з російським агресором і навіщо всі ці новації, реконструкції.

Так ось, зауважив Григорій Степанович, Глибоцька громада попри все спрямувала на потреби ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну 107 автомобілів, 9 мільйонів гривень для потреб ЗСУ з бюджету та 3,5 мільйонів гривень одноденного заробітку жителів громади. Сьогодні в громаді завдяки нашим інженерам виготовляються дрони і відправляються на фронт, не кожна громада області спромоглася на таке виробництво