Для шкільного предмету «Захист України» закуплять нове обладнання

У школи для оновленого курсу «Захист України» передбачена закупівля низки обладнання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків.

«Передбачено придбання нового обладнання – це і лазерні тири, і школи дронів, інші дидактичні матеріали для цього курсу», – сказав Сташків. Він нагадав, що процес оновлення предмета «Захист України» розпочався ще у 2023 році, тоді ж в держбюджеті було передбачено кошти на відповідну субвенцію.

«Програма буде мати нові модулі, яких дотепер не було в предметі. Це управління дронами, домедична допомога, інженерні речі, повʼязані зі звʼязком, комунікаціями, інші напрямки, які будуть оновлені», – сказав Сташків.

Як додав заступник міністра, також триває навчання тренерів, які своєю чергою будуть навчати вчителів, що викладатимуть оновлений предмет. Міністерство освіти і науки розробило проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів закладів загальної середньої освіти. На зміну викладання шкільного предмета «Захист України» цього року спрямовується з бюджету 1,74 млрд грн.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/ukraine/dlya-shkilnogo-predmetu-zahist-ukrayini-zakuplyat-nove-obladnannya-103914. Сайт https://acc.cv.ua/