СТАЛО ВІЗИТІВКОЮ СЕЛА

27 липня – День медичного працівника

Вельми із знанням будівельної справи, привабливої архітектурної форми й оздоблення зовні є будинок Стерчанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, нині є справжньою візитівкою села. Можна на додаток сказати, що не менш ошатним виглядає і всередині  приміщення.

Словом, на теренах колишнього Глибоцького району, що здано в експлуатацію в 2018 році, не має собі рівних. Є в тому відчутні сприяння сільського старостату і керівництва Глибоцького КНП Центру ПМСД. Звісно, керівник медичного закладу Дмитро Куліковський погодився з моєю думкою тільки із задоволеною посмішкою.  Власне, я не першим був тим, хто висловлював йому таку думку, такими були в тому числі і заїзджі гості із Києва та інших регіонів України.

 

Щодо медичного обслуговування пацієнтів, то кваліфікований персонал приймає їх не тільки зі Стерче, а й з сусідніх сіл Опришен, Тереблече, Горбівців. За допомогою із питаннями оздоровлення звертаються як дорослі чоловіки, жінки, так і приводять сюди батьки своїх дітей. У разі необхідності, зауважив Дмитро Васильович, ми виїжджаємо до сельчан і за місцем їх проживання. Слава Богу, маємо для цього спеціалізований транспорт.

Іще один штрих щодо роботи медиків Стерче, то він стосується в  основному належному постачанню медикаментів за програмою «Доступні ліки».

  • Безперечно, – наголосив Дмитро Васильович, в тому я вбачаю позитив, як наявності старожилів серед сельчан котрі досягли віку понад сімдесят років, є ще з десяток, котрі мають більше дев’яносто літ.

Поряд  з тим викликає стурбованість з приводу фізичного розвитку дітей. Сидіння за телевізором, комп’ютерами, смартфонами, позбавляє їх рухливості, регулярних занять спортом, зокрема, у позаурочні години. Хіба можна сподіватись, що із хлопчаків при цьому виростуть сильні, загартовані, майбутні воїни, яким належить боронити нашу державу від російської навали на полі війни?..

Треба невідкладно вживати заходів, залучати батьків і педагогів у зміну ситуації. Інакше втратимо майбутнє здорове покоління.

Василь ГЕЙНІШ