Лікарка з Чернівців назвала симптоми гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно звернутися до медзакладу

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

Як йдеться у телеграм-каналі Наталії Гопко, генеральної директорки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб, є 4 найпоширеніші симптоми кишкових інфекцій, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря: – сухість у роті та горлі; – підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою; – переймоподібні болі в животі; – незначне сечовипускання або його відсутність.

Нагадаймо, гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/likarka-z-chernivciv-nazvala-simptomi-gostroyi-kishkovoyi-infekciyi-za-yakih-potribno-negayno-zvernutisya-do-medzakladu-103562. Сайт https://acc.cv.ua/