Після вчинення злочину належних висновків не зробив

У лютому 2024 року прокурорами Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя селища за ч. 4 ст. 185 КК України за фактом повторного вчинення крадіжки чужого майна, в умовах воєнного часу, поєднаної із проникненням у сховище.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ще у серпні 2023 року місцевий житель засуджений Глибоцьким районним судом за вчинення крадіжки чужого майна, вчиненої в умовах воєнного часу, до 5 років позбавлення волі і був звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Однак, маючи непогашену судимість, під час іспитового строку на шлях виправлення не став і в грудні 2023 року знову вчинив умисний корисливий злочин, а саме, проник до металевого вагончика, розміщеного на одній з вулиць селища Глибока, звідки таємно викрав чуже майно, а саме глибинний насос вартістю 1180 гривень.

27 червня 2024 року Глибоцьким районним судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення. Призначаючи покарання, суд зважив на наявність обставин, які пом’якшують покарання, такі як щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Разом з тим, у зв’язку із наявністю невідбутого покарання за попереднім вироком суду, йому призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі строком 5 років 1 місяць та взято його під варту в залі суду.

Таким чином, зважаючи на те, що після вчинення злочину громадянин не зробив належних висновків, то на даний час проведе у місцях позбавлення понад п’ять років свого життя.

Повідомляє прокурор Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури Олена ОСТАПЕЦЬ