Особу засуджено за вчинення ДТП у стані сп’яніння

Днями вироком Глибоцького районного суду особу засуджено ч. 3 ст. ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 КК України (завідомо залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, мав змогу надати їй допомогу та сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан) до 6 (шести) років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 10 років.

Так, як встановлено вироком суду, 04.07.2023 приблизно о 22 годині 00 хвилин обвинувачений – водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чим заздалегідь позбавив себе можливості правильно оцінювати дорожню обстановку і координувати власні дії, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz-Sprinter 313 CDI», рухався по вул. Набережній в с. Кам’янка, Чернівецького району Чернівецької області, зі сторони с. Черепківці в напрямку с. Петричанка Чернівецького району на швидкості більше 60 км/год., що перевищує допустиму в межах населеного пункту.

Наближаючись до будинку № 81 вказаної вулиці, водій проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість у своїх діях, не переконавшись, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані, рухаючись на перевищеній швидкості, розпочав маневр обгону попутного автомобіля, при цьому виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив наїзд керованого ним автомобіля на велосипедиста Рокоча С.М., який верхи на велосипеді марки «Nevada» рухався у зустрічному напрямку.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедисту Рокоча Сергію Миколайовичу, 17.07.1984 р.н., у відповідності до висновку судово-медичної експертизи №40-Г від 24.07.2023, спричинено тілесні ушкодження у вигляді закритого зламу ІІ шийного хребця з ушкодженням довгастого мозку на даному рівні, внаслідок яких настала смерть потерпілого.

Після скоєння даної дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля  марки «Mercedes-Benz-Sprinter 313 CDI», обвинувачений, продовжуючи керувати транспортним засобом, з місця події втік.

Вказану дорожньо-транспортну пригоду водій скоїв в результаті порушення та невиконання вимог ПДР.

 

Повідомляє начальник Глибоцького відділу  Чернівецької окружної прокуратури Ігор ДИМЧУК.