Бути там, де цікаво гаряче і живо

6 червня – День журналіста

Саме це, вважаю основним обов’язком  у професійній діяльності журналіста. А ще  – оперативно і правдиво доносити згодом читачам, радіослухачам і телеглядачам отриману інформацію.

Пригадую, як з перших днів навчання на факультеті журналістики Львівського державного університету, нам – студентам, досвідчені й авторитетні в Україні викладачі втлумачили ту істину, що фахівець засобів масової інформації не повинен ганятись за сенсацією, заробляти дешеву популярність, завдяки брехливим чуткам чи вигаданим історіям з життя окремих осіб та загалом держави.

Радію з того, що переважна більшість моїх однокурсників, як і я, залишились вірними твердженням наших наставників, стали справжніми спеціалістами ЗМІ у Чернівцях,  Ужгороді, Львові, Рівному, Луцьку, Києві… Власне своїми матеріалами і заробили добре і чесне ім’я, яке і до нині не заплямоване, називається з повагою людьми на теренах української держави.

Понад сорок років моя доля пов’язана з Глибокою, працею у часописі «Новий день». Прагну до того, аби газета ставала бажаним атрибутом повсякденного життя читачів. Гадаю, ці зусилля, як і моїх колег по перу, не були даремними і сьогодні у творенні «Нового дня».

Тож, вітаючи всіх колег, зокрема і сайту «Глибока інфо», із професійним святом від щирого серця, ще бажаю подальших успіхів, міцного здоров’я і щастя, віри в майбутнє України. Хочеться ще більше працювати на зло ворогам з росії, які намагаються стерти з лиця землі Україну. Перемога настане неминуче!

Василь ГЕЙНІШ, заслужений журналіст України.