Шахраї видають себе за менеджерів банку: жителі Буковини втратили 74 тисячі гривень

Буковинки довірили дані банківських карток невідомим особам

 20 квітня, із повідомленнями про шахрайство до поліції звернулося троє буковинок. Заявниці повідомили правоохоронцям, що невідомі особи, використовуючи різні схеми афер, незаконно заволоділи коштами з їхніх банківських карток.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Спочатку буковинка хотіла отримати фінансову допомогу, перейшла за посиланням на сайт і ввела свої дані. Згодом їй зателефонував шахрай, представився працівником банку і дізнався всі дані банківської картки. Жінка втратила понад 62 тисячі гривень.
“37-річна жителька обласного центру розповіла працівникам Чернівецького районного управління поліції, що їй надійшло повідомлення в месенджері про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Після того, як жінка перейшла за посиланням, їй зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив про можливі шахрайські дії відносно карткового рахунку чернівчанки та дізнався необхідну конфіденційну інформацію. В результаті цього з банківської картки буковинки зникло понад 62 тисячі гривень”, – розповіли поліцейські про перший випадок шахрайства.
Таким же способом шахраї виманили гроші в жительки Чернівецької області.
“Того ж дня жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Топорівці. Заявниця розповіла працівникам відділення поліції №6 (м. Новоселиця) ЧРУП, що до неї зателефонував нібито співробітник банку та намагався дізнатися конфіденційну банківську інформацію. У результаті протиправної діяльності “псевдобанкір” перерахував з картки жінки 6 тисяч гривень”, – інформують правоохоронці.

Також у пастку аферистів потрапила 49-річна чернівчанка. Під приводом збільшення кредитного ліміту на картковому рахунку буковинки, аферисти заволоділи понад 6 тисячами гривень. Зі слів заявниці, кошти були перераховані на невідомі реквізити.

Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

  • не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;
  • не довіряйте незнайомцям;
  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.
  • Джерело: https://promin.cv.ua/