Впродовж 2017 року на Глибоччині сталося два умисних вбивтсва

Упродовж 2017 року на території Глибоцького району вчинено 2 умисних вбивства, що на 1 більше, ніж за 2016 рік. Сторожинецькою місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаних кримінальних провадженнях, одне з яких на даний час розглянуто судом та одне перебуває у провадженні органу досудового розслідування.

Стаття 115 Кримінального кодексу України за умисне вбивство передбачає покарання від 7 років позбавлення волі до довічного позбавлення волі.

Так, встановлено, що мешканка смт.Глибока, матір 2-х малолітніх дітей, яка і раніше притягувалася до кримінальної відповідальності,  в ніч на 12 травня 2017 року, знаходячись по місцю свого фактичного проживання, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок спільного розпиття алкогольних напоїв зі своїм співмешканцем та самимвласником будинку на ґрунті раніше виниклих неприязних відносин між нею та власником даного будинку через постійні вимоги купляти йому спиртні напої та сигарети вчинила суперечку з останнім.

В подальшому обвинувачена, переслідуючи мету, направлену на умисне протиправне заподіяння смерті потерпілому – власнику будинку, на ґрунті сварки нанесла останньому не менше 18 (вісімнадцяти) ударів фрагментом дерев’яної палиці в ділянки розташування життєво-важливих органів, а саме в ділянки голови та грудної клітини, внаслідок чого заподіяла потерпілому тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Також, вона нанесла потерпілому, не менше 8 (восьми) ударів в область голови, внаслідокчогозаподіялаостанньомутілесніушкодження, несумісніізжиттям.

Данітілесніушкодженнявиниклинезадовго до моменту настаннясмерті в короткий проміжок часу один за одним, віддіїтупихтвердихпредметів, в своїйсукупностімаютьознаки тяжких тілеснихушкоджень за ознакою «Небезпека для життя» та знаходяться в прямому причинному зв’язку з фактом настаннясмерті.

Смерть потерпілого настала на місціподії, відзакритої черепно-мозковоїтравми з розвиткомсубдуральноїгематоми та субарахноїдальнихкрововиливів.

В судовомузасіданніобвинувачена вину у вчиненні  кримінального  правопорушеннявизналаповністю та просила суд сувороїї не карати, так як вона щиророзкаюється у вчиненому, просила пробачення у потерпілої  та просить врахувати, що у неї на утриманнідвоємалолітніхдітей.

Враховуючи всі обставини справи та особу обвинуваченої суд визнав її винною та призначив їй мінімальний термін покарання –  у виді семи роківпозбавлення  волі.

Перший заступник керівника Сторожинецької місцевої прокуратури Олександр Мельничук