Викрито особу, яка здійснювала незаконне переправлення осіб через кордон

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури направлено до суду кримінальне провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена щодо декількох осіб з корисливих мотивів.

Слідством встановлено, що мешканець с. Червона Діброва на початку січня поточного року за допомогою мережі Інтернет підшукав трьох громадян України, які бажали незаконно перетнути кордон із Румунією, після чого обумовив із даними особами дату, час та порядок дій, необхідних для здійснення перетину кордону, а також оплату за свої послуги.

У подальшому обвинувачений на власному автомобілі здійснював перевезення трьох вищевказаних громадян з м. Чернівці у напрямку державного кордону України, під час чого автомобіль був затриманий працівниками Державної прикордонної служби України.

Наразі кримінальна справа розглядається Глибоцьким районним судом, у разі засудження громадянину загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років із конфіскацією майна.

Прокуратура нагадує, що згідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За інформацією прокурора  Дмитра Волкова