Приєднуйтесь до місячника з благоустрою

Шановні жителі населених пунктів Глибоцької територіальної громади, керівники організацій, установ та підприємств!

Відповідно до рішення виконавчого комітету Глибоцької селищної ради від 29 лютого 2024 р. № 5/53, з 01 березня по 20 квітня 2024 року на території Глибоцької громади проводиться місячник з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів громади.

Хочемо, щоб ця доброчинна, природоохоронна акція згуртувала якнайбільше мешканців нашого краю. Адже чистота нашої землі починається з чистоти власної оселі, вулиці, населеного пункту.

Трудові колективи просимо невідкладно впорядкувати власні та закріплені території, провести висадження дерев, кущів, квітів і взяти під свою опіку інші території загального користування в населених пунктах: спортивні майданчики, місця відпочинку біля водойм, парки та сквери, кладовища.

Сподіваємось, що наше звернення не залишить байдужими також громадські організації, які скерують свою енергію в русло конкретних дій і зроблять власний внесок у справу оздоровлення нашого довкілля.

Відповідно до статей 17, 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, а також утримувати в належному стані прилеглу до своїх об’єктів територію,  що межує з територією суб’єкта господарювання на відстані 15 м. по периметру від огорожі, споруди або обмежена краєм проїжджої частини вулиці чи дороги, включаючи прибардюрну частину (0,5 м. частини дороги від бордюру).

Водночас наголошуємо на забороні спалювання сухої трави, адже це несе школу як природі так і людям.

Виконавчий комітет Глибоцької селищної ради!

Джерело: https://hlyboka-gromada.gov.ua/