Глибоцька громада на Київському форумі ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДЕЙ: місце, де хочеться жити

Цими днями Міністерством соцполітики проведений форум ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДЕЙ: місце, де хочеться жити. 

На столичному форумі презентувалися кращі практики громад у сфері соціального захисту.

У плані доглядових послуг позитивно відзначили роботу по створенню мобільної соціальної служби у нашій громаді, котру презентувала учасникам заходу секретар селищної ради Олена Бадюк.

Нагадаємо, що в березні минулого року Глибоцька ТГ стала учасником пілотного проєкту ПРООН «Створення мобільної соціальної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян».

Після проходження всіх етапів проєкту у вересні минулого року громада отримала новий вантажопасажирський мікроавтобус вартістю 1806710 грн., котрий необхідний для обслуговування вдома одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. На даний час автомобіль укомплектовано перукарським обладнанням і генератором.

Мобільну соціальну службу створено в структурі Центру надання соціальних послуг Глибоцької ТГ, у складі відділення натуральної та грошової допомоги Центру. Введено посади фахівця з соціальної роботи, водія, соціального робітника, перукаря, робітника з обслуговування та ремонту будинків, психолога, фахівців з соціальної роботи у старостатах (віддалене робоче місце). Фінансування додаткових посад, як і всього Центру, здійснюється з місцевого бюджету.

Створення МСС дає змогу покращити обслуговування громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, особливо тих, які не мають рідних, які б забезпечували їм догляд і допомогу.  Дані жителі  можуть отримати за місцем проживання крім послуги «догляд вдома» ще й перукарські послуги, послуги робітника з обслуговування і ремонту будинків, соціального робітника. Планується залучення до МСС і медичних працівників та психолога. Послуги МСС для більшості осіб похилого віку та осіб з інвалідністю є безкоштовними.

МСС обслуговує жителів   усіх населених пунктів Глибоцької громади.

Послуга зарекомендувала  себе  затребуваною та дійсно необхідною.

Дякуємо всім учасникам даного проєкту – Романюк Валентині Василівні, директору Центру надання соціальних послуг та працівникам Центру.

Завдяки вам соціальні послуги стають більш доступними для найбільш незахищених жителів нашої громади.

Джерело інформації: https://hlyboka-gromada.gov.ua/news/1711111878/