Напередодні Дня комунальника в Глибоцьку громаду доставили сучасний екскаватор-навантажувач вартістю 2,7 мільйона гривень від Програми USAID DOBRE

Цій події передувало наше партнерство з ПРОГРАМОЮ USAID DOBRE з 2020 року та те, що Глибоцьку громаду відібрали для участі у другому етапі.

До слова, наша громада є однією із 6 громад Чернівецької області та щонайменше 60-ти територіальних громад України, котрі відібрані для такої співпраці.

Отож завдяки громадським консультаціям проведеним у квітні минулого року ми змогли визначити основні потреби з удосконалення послуг нашої громади в умовах воєнного стану.

Учасниками консультацій стали активні мешканці громади, молодь, представники місцевого і релокованого бізнесу, працівники комунальних сфер і місцевого самоврядування, внутрішньо переміщені особи, старости та керівництво Глибоцької селищної ради.

Визначившись з пріоритетним завданням протягом 2023 року члени робочої групи, фахівці комунальних установ громади, селищної ради, старостатів разом із представниками USAID DOBRE розробили Програму покращення послуги «Будівництво, ремонт та обслуговування доріг та тротуарів» котру в подальшому затвердили на сесії селищної ради.

В результаті ми отримали чудовий екскаватор-навантажувач, котрий вже цього місяця розпочне роботу з ремонту та обслуговування доріг громади.

Щиро вдячні нашим партнерам, усім консультантам, координаторці і програмній спеціалістці з розвитку громад у Західному регіоні Програми USAID DOBRE Марині Дудяк, начальнику відділу економічного розвитку та інвестицій Глибоцької селищної ради Світлані Григоренко, Юрію Сорощуку, Василю Зеленівському, Миколі Богдану за таку цінну підтримку і допомогу.

Впевнені, що наша співпраця лише посилюватиметься та розвиватиметься паралельно покращенням якості послуг, котрі надає громада.

Також щиро вітаємо наших комунальників із професійним святом. Дякуємо їм за відповідальну та самовіддану працю, за готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу! Радіємо тому, що завдяки нашим партнерам Програмі USAID DOBRE ця праця, можливо не стане легшою, але точно – високопрофесійною.





 

Довідково. Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це дев’ятирічна програма, що виконується Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма DOBRE тісно співпрацює зі 100 територіальними громадами (ТГ) у десяти областях України, щоб допомогти їм реалізувати переваги та справитися із викликами, які приносить децентралізація. Програма DOBRE надає технічну та матеріальну підтримку територіальним громадам задля допомоги їм здійснювати урядування відкрито та підзвітно; відповідати на потреби громадян; підтримувати активну залученість громадян до прийняття рішень та вироблення політик. Підтримка з боку Програми DOBRE враховує низку секторів: стратегічне планування; просторове планування; фінансове управління; надання муніципальних послуг; місцевий економічний розвиток; зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування; практики доброго урядування; а також гендерно орієнтовані та молодіжні політики.

 

Упродовж 2022-2025 років Програма DOBRE співпрацюватиме напряму із щонайменше з 60 ТГ України, аби допомогти їм подолати наслідки війни, відновити та відбудувати, і продовжувати їхню траєкторію позитивного та сталого розвитку. Партнерами Глобал Ком’юнітіз у консорціумі виконавців Програми DOBRE є Український кризовий медіа-центр (УКМЦ), Фонд розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульського (FSLD/FRDL), та Малопольська школа публічної адміністрації при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща.

Важливо, що донори та Програма не фінансує військові чи медичні проєкти та не надає кошти “в живу”, а закуповує необхідне обладнання чи устаткування після участі і написанні відповідних проєктів.

Джерело: https://hlyboka-gromada.gov.ua/