За добу під час намагання незаконно перетнути державний кордон України затримано 10 громадян України

Так, увечері 05 березня 2024 року в адміністративних межах смт Красноїльськ Чернівецького району співробітниками Державної прикордонної служби України було виявлено 5 осіб – мешканців Одеської, Івано-Франківської та Чернівецької областей яких намагався незаконно переправити через державний кордон України неповнолітній «провідник». Під час руху у бік розмежування українсько-румунського кордону вказаних осіб було виявлено працівниками прикордонної служби та викликано на місце події співробітників поліції.

Наступного ранку 06 березня 2024 року в адміністративних межах смт Красноїльськ Чернівецького району працівниками Державної прикордонної служби України було виявлено водія  пасажирського транспортного засобу, який перевозив 5 громадян України – мешканців Хмельницької,  Тернопільської областей та міста Києва, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України.

За вказаними фактами слідчими відділення поліції №1
(м. Сторожинець) ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування.

Наразі встановлюються всі обставини кримінальних правопорушень та вживаються заходи до притягнення до відповідальності винних осіб.

Принагідно нагадуємо, що статтею 332 Кримінального Кодексу України за вчинення незаконного переправлення осіб через державний кордон України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до дев’яти років позбавлення волі. 

Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.