Кузьма “Скрябін”: простий хлопець, який став іконою …

Андрій Вікторович Кузьменко (псевдонім — Кузьма) – культовий український співак, письменник,телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін».

Народився 17 серпня 1968 року в місті Самбір Львівської області. Пізніше його родина переїхала у Новояворівськ, де він і почав свій творчий шлях.

Згідно з офіційною версією МВС 2 лютого 2015 року близько 8:20 загинув у автокатастрофі біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області.

Того ж дня прес-служба департаменту Державної автомобільної інспекції МВС України повідомила, що, за попередніми даними, на 86 км траси Кривий Ріг — Кіровоград відбулося зіткнення позашляховика Toyota Sequoia, за кермом якого перебував співак, і молоковоза ГАЗ-53. Від отриманих травм Андрій Кузьменко загинув на місці.

Кузьменко повертався з Кривого Рогу, де напередодні його гурт дав концерт. Очевидець події повідомив, що бачив, як на великій швидкості у місці заокруглення дороги джип музиканта виїхав на зустрічну смугу і врізався у бік цистерни. Він також висловив припущення, що чорна Хонда переслідувала білий джип. Припускають, що автомобіль співака їхав зі швидкістю 160 км/год, хоча місцеві водії кажуть, що на цьому відтинку дороги небезпечно розганятися понад 60 км/год.

Очевидець зауважив, що на трасі була ожеледь і що автомобілі намагалися роз’їхатися. У фатальній ДТП постраждали також дві жінки — пасажирки автівки Кузьменка та молоковоза відповідно. Водій молоковоза протягом усього часу слідчих дій перебував на місці ДТП.

В інтернеті є чимало версій, що це була не випадкова аварія, а замовне вбивство. Цю версію підтверджує і свідок аварії. В той же час батьки Андрія попрохали не спекулювати на смерті сина.