Крадіжка майна в умовах воєнного стану тягне за собою велику кримінальну відповідальність

За повідомленням прокурора Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури Дмитра Волкова до суду скерований обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням раніше судимої особи за ч. 4 ст. 185 КК України   тобто таємне викрадення чужого майна – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, поєднана з проникненням в інше приміщення, вчинена повторно.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці грудня 2023 року житель с. Глибока, достовірно знаючи про введений в Україні воєнний стан, будучи раніше засудженим за кримінальне правопорушення проти власності, під час не знятої та непогашеної встановленої законом судимості, на шлях виправлення не став та переслідуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, перебуваючи на території озера, що розташованого на території нашого селища, , проник через вікно до приміщення металевого вагону, звідки вчинив крадіжку глибинного насосу марки «AquaStar» сірого кольору, вартістю 1180 грн. після чого з місця вчинення кримінального правопорушення втік, а викраденим розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому матеріальної шкоди на вищевказану.

Нагадую, що Кримінальним кодексом України передбачено кримінальну відповідальність за ч. 4 ст. 185 КК України у виді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.