Потрібні кошти на деталі до дронів, які для військових складає чернівчанка

Мисткиня з Чернівців 28-річна Віолетта Олійник власноруч збирає дрони для військових.

На фронті – її батько й брати. Коли одного разу тато попросив доньку поцікавитися вартістю дронів, Віолетта з’ясувала: швидше й дешевше їх буде виготовити самотужки.

Дівчина пройшла безкоштовні онлайн-курси Victory Drones та “Дрон у кожну хату”. Влаштувала розіграш своїх ювелірних прикрас, на вторговані гроші придбала деталі. І взялася збирати FPV-дрони бомбери та камікадзе.

Наразі майстриня зібрала й відправила вже 22 безпілотники до підрозділів на Донецькому й Запорізькому напрямках, де служать її рідні. За день може виготовити два дрони. Справу вповільнює брак коштів на деталі. Тож потрібна фінансова підтримка небайдужих.

Загальна вартість безпілотника залежить від його розмірів. Найдешевший, який збирала Віолетта, коштував 13,5 тисячі гривень. Він невеличкий, без акумулятора, системи скидання.

Газета “Молодий буковинець” приєднується до збору коштів на дрони, які виготовляє чернівчанка, і закликає читачів підтримати майстриню, адже вона робить дуже потрібну справу.

Перекажіть суму, яку можете, на картку “Монобанку” Віолетти Олійник, а вона за ці кошти придбає запчастини й виготовить черговий дрон, який врятує життя наших військових і наблизить перемогу України. Пам’ятайте, що кожна гривня важлива!

Для підтримки виробництва дронів:

5375 4112 1212 5848, “Монобанк”

Посилання на банк тут

Джерело: https://molbuk.ua/