Просимо підтримати петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) Попадюку Олександру Дмитровичу захиснику Батьківщини

Цими днями у громаду надійшло прохання від сім`ї полеглого воїна, нашого земляка, мешканця села Червона Діброва – Олександра Попадюка, щодо поширення петиції про присвоєння йому звання Героя України.
Петиція про присвоєння звання Герой України (посмертно) захиснику Батьківщини, солдату в/ч А4056 Збройних сил України Попадюку Олександру Дмитровичу (07.04.1975 р.н) офіційно зареєстрована 15 листопада 2023 року. Наразі вона набрала понад 8 тисяч голосів із 25 000 потрібних.
Просимо підтримати петицію перейшовши за посиланням 👇
До Вашої уваги основні тези зареєстрованої петиції:
Після повномасштабного вторгнення російської федерації у лютому 2022 році Попадюк Олександр повернувся з-за кордону і повернув свого повнолітнього сина, щоб з перших днів повномасштабного вторгнення та військової агресії рос*ї проти України піти добровільно в ТЦК та СП і стати на захист Батьківщини від загарбників.
З 23.03.2022 року був зарахований до лав ЗСУ (номер обслуги другого гранатометного відділення протитанкового взводу першого єгерського батальйону військової частини А4056),брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення перебуваючи в с. Богоявленка між населеними пунктами Мар’янка та Курахове Донецької області.
Із честю та гідністю Олександр разом з побратимами з перших днів зупиняв і боронив цілісність нашої держави, його підрозділ – це військові, які одні з перших зустрічали ворога у бою.
Під час виконання бойового завдання і забезпечення збереження життя побратимів отримав мінно – вибухове поранення в бою 02.05.2022 року в н.п. Пречистівка, поранення не сумісне з життям, помер 03.05.2022 року в м. Дніпро.
Попадюк Олександр Дмитрович, 07.04.1975 р.н., з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, Українському Народові і державі.
Перебуваючи в зоні бойових дій, завжди говорив, що якщо не ми їх тут (на Сході) не зупинимо, то вони дійдуть і до Заходу… ніколи не скаржився на ті умови, в яких знаходився з побратимами, завжди казав, що “все буде Україна!”.
Попадюк Олександр Дмитрович (посмертно) Указом Президента України від 17 червня 2022 року, номер 418, нагороджено Орденом “За Мужність” третього ступеня. Також нагороджений почесною відзнакою – медаль “На славу Чернівців” за вагомий внесок, від 26.09.2023 року.
Дані відзнаки в черговий раз підтверджують мужність, хоробрість та відданість Попадюка Олександра.
Джерело: https://www.facebook.com/Hlybokaotg