Зимові канікули тривають: батьки, подбайте про безпеку дітей

Із настанням канікул щороку зростає загроза загибелі та травмування дітей при необережному поводженні з вогнем, на водних об’єктах, при організації дозвілля, отруєння різного походження тощо. За статистикою, в нашій країні у мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини! Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

За статистикою, основною причиною виникнення пожеж, на яких гинуть діти, є саме дитячі пустощі з вогнем та недбалість батьків. Біда приходить тоді, коли діти залишаються наодинці і поруч немає дорослих. Іноді достатньо декількох хвилин, щоб сталося лихо. Залишені без нагляду запальничка чи сірники поруч із легкозаймистими речами можуть призвести до трагедії.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки у побуті та на вулиці. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти у тій чи іншій ситуації.

Джерело: начальник Глибоцького РС УДСНС Руслан Кройтор