Фахівці Глибоцького районного центру зайнятості провели захід з учнями Глибоцького ліцею

Кожна людина не раз собі задавала питання якою вона буде через 10-20 років, що зміниться у її житті, якою вона буде по відношенню до інших людей тощо. Але потрібно пам’ятати, що ми самі будуємо своє життя і живемо за своїми принципами,  ми – ковалі свого щастя, і тільки нам вирішувати, як жити.

Сучасний світ сповнений прикладами людей, котрі змушені виконувати ненависну роботу і роками шкодують про невдалий вибір освіти.

Мабуть, немає у світі таких батьків, які хоча б раз не замислювалися над майбутньою професією своїх дітей, однак у їхніх планах не завжди враховуються інтереси й нахили нащадків. Працівники приймальних комісій часто бачать випускників, які не знають, чим хотіли би займатися, і подають документи одночасно на перекладача, біолога й архітектора, сподіваючись, що котрась із “хвиль зарахування” визначить їхню долю. “Мамо, мамо, а можна я стану продавчинею морозива, коли виросту?” — “Звичайно, люба”, — відповідає мама, гортаючи позичений у родичів довідник ВНЗ. Саме такими словами, фахівці Глибоцького РЦЗ розпочали захід у  Глибоцькому ліцеї  на тему: “Професій різних є багато, але свою обрати як”.

Учні зустріли фахівців із профорієнтації із зацікавленістю. В своючергу, вони ознайомилиїхіз алгоритмом найважливішого вибору – вибору майбутньої професії. Значна увага була приділена робітничим спеціальностям, які набувають популярності.

У піднесеному настрої та дружній обстановці діти виконували профорієнтаційні та релаксаційні вправи, гралися в інтелектуальні ігри, під час яких юні учасники змагалися і розповідали про професії своїх батьків, знайомилися з найбільш популярними професіями, творчо та цікаво їх зображували, відгадували загадки, ділилися планами на майбутнє. По завершенні заходу учні отримали заохочувальні призи, а найактивніші – цінні подарунки.