У Глибоці вшанували пам’ять жертв голодомору

Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні.

О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

Напередодні цього скорботного дня у Глибоці біля пам’ятника «Борцям за волю України» відбувся мітинг-реквієм та молебень за невинно убієнними голодом у1921-1922, 1946-1947 роках та геноциду Українського народу 1932-1933 р.

Дуже прикро, що на такому заході було дуже мало учнів Глибоцьких шкіл (ліцею та гімназії).

Зараз День пам’яті жертв голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада. В 2017 році День пам’яті жертв голодомору припадає на 25 листопада.