Самовільно залишив військову частину та зайнявся незаконним переправленням осіб через державний кордон України

За процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчими відділення №1 (м. Сторожинець) ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області оголошено про підозру двом мешканцям селища Красноїльськ Чернівецького району в незаконному переправленні осіб через державний кордон України за ч. 2 ст. 332 КК України.

У ході досудового розслідування отримані дані про те, що невстановлена слідством особа налагодила протиправний канал незаконного переправляння осіб через державний кордон України. За допомогою месенджерів у мобільному телефоні вказана особа залучає осіб для незаконного їх переправлення через державний кордон України, обговорює спосіб, умови, час перетину, а також інші суттєві обставини, залучає співучасників злочину для здійснення перетину.

Так, у січні 2024 року ця особа підшукала мешканця Запорізької області з метою незаконного його переправлення через державний кордон України та обумовила з ним умови такого переправляння.

З метою реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на незаконне переправлення особи через державний кордон України, невстановлена слідством особа залучила двох мешканців смт Красноїльськ Чернівецького району, передавши їм інформацію про «ухилянта» та узгодивши із ними дату його незаконного переправлення через державний кордон України поза межами пунктів пропуску.

Однак, 27 січня 2024 року під час під час руху в сторону українсько-румунського кордону з метою його незаконного перетину вказані особи були затримані працівниками прикордонної служби України.

Двом мешканцям смт Красноїльськ вручено повідомлення про підозру в незаконному переправленні особи через державний кордон України за ч. 2 ст. 332 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як було встановлено, один з підозрюваний самовільно залишив військову частину ще в березні 2022 року.

Наразі тримає досудове розслідування, проводяться слідчі дії спрямовані на встановленні всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідка: санкція частини 2 статті 332 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

 

За інформацією Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури.