Хотіла отримати допомогу, а втратила 10 тисяч: на Буковині аферисти ошукали жінку

Буковинки хотіли отримати “соціальну допомогу”, а натомість втратили майже по 10 тисяч гривень, поліцейські проводять розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Шахраї розповсюджують повідомлення у соціальних мережах, месенджерах та надсилають СМС про можливість отримання додаткової грошової допомоги від різних організацій. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають аферистам привласнити їхні кошти.

Учора, 31 січня, із заявою про шахрайство до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції звернулася 35-річна жителька села Вашківці. Заявниця розповіла, що в одній соціальній мережі побачила публікацію про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити її банківського рахунку. В подальшому з розрахункового рахунку жінки зникло майже 10 тисяч гривень.

Цього ж дня ще однією жертвою аналогічної схеми шахрайства стала 45-річна жителька Чернівців. Жінка повідомила співробітникам Чернівецького РУП, що отримала СМС-повідомлення від “DOPOMOGA VID OOH”. Чернівчанка перейшов за посиланням, яке було в СМС, вказала свої анкетні дані та інформацію про банківський рахунок. Після чого отримала сповіщення про перерахування 9300 гривень на невідомий рахунок.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням довіряти інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій. Закликаємо: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

Джерело: https://molbuk.ua/