Вчителі Буковини можуть зареєструватися на сертифікацію, яка дає 20% надбавки до зарплати

До 30 січня вчителі Чернівецької області можуть зареєструватися на сертифікацію. Йдеться про вчителів української мови та літератури, а також математики. Якщо вони успішно пройдуть сертифікацію, зможуть впродовж трьох років отримувати 20% надбавки до зарплати.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласного Управління Державної служби якості освіти.

Цьогоріч сертифікацію можуть пройти вчителі початкових класів, історії, української мови та математики. Наразі є ще понад 10 вільних місць для філологів та 15 – для вчителів математики.

Що дає сертифікація

Якщо вчитель успішно проходить сертифікацію, він має можливість позачергової атестації, може стати експертом сертифікації та аудиту, а також впродовж трьох років отримувати 20% надбавки до зарплати.

Як зареєструватися

Сертифікація є добровільною. Зареєструватися на участь можна до 30 січня. Для цього треба заповнити реєстраційну карту-заяву на сайті Центру оцінювання якості освіти.

Хто не може брати участь у сертифікації

Участь у цьогорічній сертифікації не можуть брати педагоги, які вже мають сертифікат, за 2022 та 2023 роки, а також ті, які торік не пройшли один з етапів сертифікації. Також це стосується, вчителів, які мають менш ніж два роки стажу або працюють вчителем не за основним місцем роботи.

Як відбуватиметься сертифікація

Як і торік, сертифікація матиме три етапи. На першому етапі вчителі проходитимуть незалежне тестування, яке проводить центр якості освіти. Другий етап  самооцінювання.

Третій етап — роботу вчителя оцінюють експерти. Це можуть бути педагоги-практики та вчителі, які вже пройшли сертифікацію.

Джерело: https://suspilne.media/