3 роки позбавлення волі – покарання за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України

3 роки позбавлення волі – покарання за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів

За повідомленням начальника Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури  Ігора ДИМЧУКА, саме до такої міри покарання засуджено жителя с. Верхні Петрівці Чернівецького району вироком Глибоцького районного суду від 22.12.2023.

Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що невстановлена особа, відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, підшукала чоловіка призовного віку з числа громадян України, яка бажала незаконно перетнути державний кордон України. При цьому невстановлена особа завчасно обумовила порядок незаконного переправлення через кордон ухилянта та узгодила із ним розмір грошової винагороди за вказані незаконні послуги у розмірі 5000 Євро. Одночасно з цим невстановленою особою узгоджено із обвинуваченим конкретний план дій та оплату його послуг за сприяння переправленню ухилянта через державний кордон України у сумі 150 Євро.

В подальшому, а саме 28.07.2023, невстановлена особа, перебуваючи на території АЗС «Євро Нафта» по вул. Сторожинецькій у м. Чернівці, отримала від ухилянта оплату за послуги, пов’язані із незаконним переправленням його через державний кордон України, у сумі 5000 Євро.

30.07.2023 близько 11 год ухилянта та обвинувачений були затримані прикордонним нарядом на відстані 200 м. від державного кордону України та Республіки Румунія.