За організацію незаконного переправлення трьох осіб через державний кордон з Румунією затримано жителя Чернівецького району

Минулих вихідних до чергової частини відділення поліції
м. Сторожинець надійшло повідомлення про те, що працівниками Чернівецького прикордонного загону в адміністративних межах с. Давидівка Чернівецького району, було зупинено автомобіль під керуванням жителя Чернівецького району, який за грошову винагороду в сумі 10 тис. дол. США організував незаконний перетин державного кордону з Румунією трьом громадянам України.

У зв’язку з цим, даного громадянина працівниками поліції затримано у відповідності до вимог статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості за фактом організації незаконного переправлення громадян через державний кордон внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України.

За вчинення даного кримінального правопорушення, слідчим за погодженням з прокурорами Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури, жителю Чернівецького району повідомлено про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання до дев’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прокуратура Глибоцького району Чернівецької області