Водій вантажного автомобіля намагався незаконно переправити ухилянта через державний кордон України

Минулої неділі до чергової частини відділення поліції м. Сторожинець надійшло повідомлення від Чернівецького прикордонного загону про те, що у міжнародному пункті пропуску “Красноїльськ”, у ході перевірки вантажного автомобіля який слідував на виїзд з України, під керуванням жителя Рівненської області, на спальному місці даного транспортного засобу, захованим за сумками та особистими речами водія, виявлено жителя Волинської області, який в такий спосіб намагався незаконно перетнути державний кордон України.

Відомості за фактом незаконного переправлення жителя Волинської області через державний кордон України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 332 Кримінального кодексу України.

За вчинення даного кримінального правопорушення, слідчим за погодженням з прокурорами Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури, водію вантажного автомобіля повідомлено про підозри за частиною 1 статті 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у виді застави.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

За інформацією Прокуратура Глибоцького району Чернівецької області