ДНІ ЗА ДНЯМИ ВПИСАЛИ У ДОЛЮ ЖІНКИ СТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ

Сіра імла пізнього ранку понеділка наче залишилась десь позаду, коли гості – голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк, голова Глибоцької ради ветеранів Чернівецького району Сільвіян Бойко та керівник такого ж місцевого осередку ветеранів Георгій Зозуляк, сільський староста Димки Анжела Іоняк зайшли до теплої оселі Віоріки Петрівни Головатої. А нагода для відвідин була вельми знаменна, адже їй цими днями виповнився дуже поважний ювілей – сторіччя від дня  народження.

Звісно, з вуст гостей прозвучало чимало щирих привітань та побажань, до яких у подарунок додались гарний букет живих квітів і грошова допомога.

За свій поважний вік Віоріка Петрівна багато чого пережила: у часи воєнного лихоліття загинув чоловік на фронті в далекій Фінляндії. Тож з 1944 року вона залишилась вдовою, а дочка – без батька. У повоєнні літа чимало працювала на колгоспному полі у рідній Димці. Так сталось, що через хворобу застуджених ніг на роботі згодом довелось вийти на пенсію.

Але попри всі незгоди жінка змогла дожити до такого поважного віку. І в розмові з гостями жваво повідала про своє життя-буття, втіху від п’ятьох онуків та шістнадцяти правнуків.

Словом, ось така історія цієї простої сільської жінки, яка нині очолює в Димці когорту старожилів.

Джерело: https://monitorbuk.com/uk/