Любов’ю до дітей зігріте серце

До місця нашої зустрічі у центрі Глибоки, що була залита яскравим сонцем і жовто-гарячим вбранням дерев золотої осені, вона підійшла хвилина у хвилину за домовленим часом. Оце так точність, мимоволі подумав опісля про себе. Втім, з’ясувавши, що Олена Луківна Гафу за фахом математик, до того ж директор Стерченської загальноосвітньої школи, зрозумів таку пунктуальність. Точність, висока дисциплінованість у роботі для неї незаперечна суть її характеру. Словом, все наче за циферблатом годинника. І, мабуть, ніхто не наважиться заперечити цю істину.
Десь перед закінченням десятого класу Олена подумувала про вступ до медичного інституту, але вже маючи у руках атестат зрілості все ж змінила своє рішення: подала документи на математичний факультет Чернівецького держуніверситету.
– По завершенні навчання у цьому виші, – ділиться моя співрозмовниця, – із 1991 року я знову повернулась у стіни рідної школи, де працюю і зараз. Аби не бути голослівною скажу тільки єдине: перемогла любов до дітей, спілкування з ними. Хто цього не має у серці, той, зазвичай, і покидає згодом роботу у школі.
Власне, із часом Олена Луківна проявляла себе серед односельчан і своєю активної громадянською позицією, що додало їй авторитет і повагу. Кілька разів була обрана депутатом сільської ради, представляла село і в Глибоцькій раді. До речі, тоді в цьому виборному органі влади поряд з нею засідали її батько та рідний брат. Що й казати, вельми неординарний факт.
Коли зайшла мова щодо власних дітей Олени Луківни, то не без гордості повідала про двох дочок, одна з яких – викладач англійської мови у тому виші, де навчалась мати, а друга за фахом економіст.
Від себе насамкінець додам, що 7 листопада Олена Луківна святкує ювілейний день народження. Нехай же до численних привітань приєднається побажання міцного здоров’я і щастя на многії літа.
Василь ГЕЙНІШ,
Джерело інформації : /noviidenhliboka/