У громаді працюють над реалізацією нового проєкту у сфері медицини

На засіданні робочої групи, сформованої в рамках впровадження проєкту USAID РАТН «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» продовжили розмову про співпрацю та необхідність розробки конкретних алгоритмів роботи для кожної із присутніх служб.

Зустріч відбулася за участі координатора проєкту Мар`яни Миронюк – заступника генерального директора з організації епідеміологічного нагляду ДУ «Центр громадського здоров`я МОЗ України», секретаря Глибоцької селищної ради – Олени Бадюк, директора КНП «Центр ПМСД Глибоцької селищної ОТГ» Лариси Тімофті, заступника директора КНП «Центр ПМСД Глибоцької селищної ОТГ» Лариси Коврик, начальника служби у справах дітей Глибоцької селищної ради Анжели Гулько. Також до участі у роботі групи запросили директора КУ “Центр надання соціальних послуг Глибоцької ТГ” Валентину Романюк та в.о. начальника відділу ЖКГ, праці, соціального захисту населення та транспорту Глибоцької селищної ради Любов Пинтюк.

Варто зазначити, що чергова зустріч стала майданчиком для знаходження алгоритмів популяризації інноваційних підходів до просвіти з питань зміцнення здоров’я та популяризації здорового способу життя для запобігання захворюванню не лише туберкульозу але й неінфекційних хвороб загалом. Окремо учасники групи обговорили пропаганду ментального здоров`я серед місцевого населення та внутрішньо-переміщених осіб, які знайшли свій прихисток у Глибоцькій громаді. Також попередньо визначилися із місцями, де будуть розміщені, у рамках проєкту, скринінгові центри (пункти перевірки на неінфекційні хвороби). Їх планують встановити у закладах, доступних населенню: старостатах, ЦНАПі, бібліотеках, клубах, тощо. Наразі відбуваються організаційні моменти, вносяться зміни у міждисциплінарну групу для того, щоб люди могли пройти відповідне навчання і здобути нові знання та навички.

Джерело: https://hlyboka-gromada.gov.ua/