8 жовтня – День художника. Творіння рук, що прикрашає наш світ

Нинішня осінь, дивовижно погожа: безмежна голубінь неба, яскраве сонце, тепле прозоре повітря. І лише подекуди, навколишня зелень дерев помережена жовто – гарячими кольорами.

Здається, в цю, воістину, жіночу красу, доклала душу майстерність художника. І серед них, зокрема, Ольга Гавчук – викладач Глибоцької художньої школи.

Ще зі учнівських років дівчинка тягнулась до живопису, що розгледіла і направила у правильне мистецьке русло вчителька Любов Михайлівна Мазур, котра теж вправно  володіла пензлем. Тож, з її благословення,  Ольга вступила у Вижницький коледж прикладного мистецтва й успішно завершила навчання у ньому. Відтак і сама стала педагогом. До слова, трудовий стаж Ольги Василівни, вже перевершив 17 літ. Тепер її здібні учні, передусім Ангеліна Поповенюк, Юлія Куляк та Русу Олексій виставляють свої роботи на художніх виставках і конкурсах. Так, Ангеліна посіла І місце на обласній виставці  «Буковинський розмай», Юлія Куляк отримала Диплом ІІ ступеня, за свою роботу на міжнародній виставці під назвою «Україно моя» в Італії, на Всеукраїнському конкурсі “Вижницька Палітра ” Русу Олексій отримав диплом ІІІ ступеня. Ще серед здобутків Іван Буряк ІІІ місце у обласному конкурсі “Буковинський Розмай”, ІІ місця у номінації плакат Сидоряк Христина і Унгурян Валерій, також у обласній виставці “Буковинський Розмай”, Іонець Тимофій диплом переможця у Всеукраїнському онлайн конкурсі “Щаслива дитина -Квітуча Україна”.

 

  • Я вдячна долі, що обрала мистецький шлях, бо дуже люблю роботу, котра приносить мені радість і душевне задоволення, – щиро зізнається Ольга Василівна.

Тож, нехай з під її талановитих рук педагога та її учнів і надалі виходять барвисті творіння, що прикрашають наш світ, а з ними утверджують мир на землі Україна, яка врешті – решт обов’язково здобуде Перемогу над російським агресором.

 

Василь Гейніш