«ХОЧЕТЬСЯ, ЩОБ ДЕРЖАВА ВИЗНАВАЛА ТИХ, ХТО ПРОЛИВАВ ЗА НЕЇ КРОВ» – БАРС

👉У 2015 році Валерій Краснян очолив Центр допомоги учасникам АТО і членам їх сімей. Також, він був представником президента з питань учасників АТО та радником голови Чернівецької ОДА. Барс допомагав учасникам АТО отримувати те, що гарантовано їм державою: оформлення пільг, реабілітацію після поранень та демобілізації, виділення земельних ділянок, працевлаштування, отримання матеріальної допомоги, забезпечення житлом, медико-санітарну допомогу тощо. Все це сприяло поверненню хлопців до життя у цивілізований світ, перелаштуванню їх на життя, в якому немає війни.
👉Протягом діяльності в даній структурі Барс непорушно відстоював свої головні принципи: правду, закон і честь. Він переборював супротив та байдужість чиновників. Завдяки йому Чернівецька область на той час посідала перше місце серед інших регіонів за наданням допомоги учасникам АТО, 65-67% осіб отримали земельні ділянки – але проблема існувала і Барс продовжував працювати над покращенням ситуації. Йому боліло те, що повертаючись із фронту та стикаючись із нерозумінням чи нехтуванням їхніх прав, хлопці впадали у депресію, що призводило до сумних , а іноді і трагічних наслідків.
👉Барс мріяв про незалежну, правову та демократичну державу із потужною армією. І відстоював свою мрію як зі зброєю в руках, так і боротьбою на іншому фронті – бюрократичному, байдужому, корупційному. Як зізнавася, воювати на тому іншому фронті було важче… В документальному фільмі про Народного героя України його рідні, друзі та побратими поділяться своїми спогадами про ті події.
(Барс: інтерв’ю «Радіо Свобода» https://www.radiosvoboda.org/a/27600045.html )
Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду #запідтримкиУКФ #українськекіно #барс
На зображенні може бути: 1 особа, борода та капелюх
Джерело: https://www.facebook.com/sectorpravdy.ua/