Троє громадян намагалися перетнути державний кордон України за підробленими документами

Упродовж тижня, на міжнародному контрольно-пропускному пункті “Красноїльськ” в смт Красноїльськ троє громадян України намагалися виїхати за кордон за підробленими документами.

Зокрема, 06 вересня, на контрольно-пропускному пункті “Красноїльськ”, 20-річний житель Чернівецької області та 47-річний житель Івано-Франківської області, з метою безперешкодного перетину державного кордону України, надали працівникам прикордонної служби підробленні документи про те, що кожен з них здійснює догляд за важкохворими особами похилого віку, які потребують супроводу та сторонньої допомоги за кордоном. Вказані документи містили явні ознаки підробки, тому працівники прикордонної служби викликали слідчо-оперативну групу для фіксації протиправних дій чоловіків.

Інший випадок був викритий працівниками прикордонної служби
11 вересня. Так, 26-річний харків’янин за допомогою підробленої довідки військо-лікарської комісії та тимчасового посвідчення військовозобов’язаного про непридатність до військової служби, намагався перетнути державний кордон України з Республікою Румунія. Однак, вказані протиправні дії були викриті та зафіксовані правоохоронцями.

За вчинення даних кримінальних правопорушень вказаних осіб затримано працівниками поліції у відповідності до статті 208 Кримінально процесуального кодексу України та за процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури їм повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Усім трьом обрано запобіжні заходи у виді застави.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прокуратура Глибоцького району
Чернівецької області.