Поблизу кордону з Румунією затримано сімох ухилянтів та п’ять осіб, які організування їх незаконне переправлення через кордон

Минулих вихідних до чергової частини відділення поліції м. Сторожинець надійшло повідомлення про те, що працівниками СБУ та Чернівецького прикордонного загону в адміністративних межах сіл Будинець та Чудей Чернівецького району, поблизу державного кордону, зупинено два автомобілі під керуванням жителів м. Чернівці “Р” та “В”, які за співучасті з іншими особами, за грошову винагороду організували незаконний перетин державного кордону семи громадянам України.

Так, за даними досудового розслідування, до протиправної діяльності причетні п’ять жителів області.

Осіб, які бажали виїхати за кордон збирали у групи, а потім у визначений час організовано переправляли через державний кордон до Румунії поза пунктами пропуску. За “послуги” правопорушники отримували від 3000 євро до 7000 доларів США з людини.

Працівниками поліції, спільно з СБУ та прикордонниками затримано учасників угруповання на гарячому, під час спроби незаконно переправити через кордон вказаних громадян.

На даний час, за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури п’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та учора їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прокуратура Глибоцького району Чернівецької області Димчук Ігора