У Глибоцькій громаді з візитом перебувала делегація міжнародної організації Global Communities і Програми CLEAR

Вже понад 6 років Глибоцька громада є партнером Програми DOBRE, яка реалізується міжнародною організацією Global Communities за фінансової підтримки USAID. Завдяки цьому вчора у нашій громаді з візитом перебувала делегація, а саме:

  • старша менеджерка по зв’язках із громадськістю Global Communities Пауліна Рудніцька;
  • директорка програми CLEAR Дубравка Латінац Пем;
  • регіональний директор Global Communities Джастін Сікріз
  • експерт із місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE Віталій Юрків;
  • фахівчиня із розвитку громад Програми USAID DOBRE в Західному регіоні Марина Дудяк;
  • регіональна координаторка з комунікації Програми USAID DOBRE Тетяна Вербицька
  • менеджерка з розробки комунікаційного контенту Програми Кирил Азархін (УКМЦ)

Основною цілля візиту був огляд впроваджених на Глибоччині проєктів від Global Communities, їхнє функціонування. Також гості хотіли поспілкуватися з командою ради, почути, як громада справляється у період війни з проблемами, що виникли, які виклики стоять перед командою, як проходить комунікація та інтеграція внутрішньо-переміщених осіб у життя громади.

Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк разом зі своєю командою зустріли гостей за старою українською традицією з хлібом і сіллю біля пам`ятника нашому Кобзарю – Тарасу Шевченку.

Після презентації про нашу проєктну діяльність у сесійній залі, яка, до речі, також є одним із результатів проєкту Програми DOBRE (Inventory+QW  – «Створення ІТ-школи на базі залу засідання депутатів») очільник громади відповів на ряд запитань, які виникли у візетерів.

Прогулюючись Глибокою завітали до місцевого ЦНАПу, де почули розповідь про його позмінну роботу під час війни, коли доводилося реєструвати ВПО, які втікаючи від війни знаходили своє місце у Глибоцькій громаді.

Цікавою виявилася розмова представників Global Communities та Програми CLEAR з директором ОЗО «Глибоцький ліцей» та за сумісництвом головою ГО Простір розвитку громад, партнером CLEAR – Дмитром Глобаком. Слід зазначити, що завдяки ініціативності команди громадської організації ПРГ у Глибоцькій громаді впроваджено багато цікавих і корисних проєктів, особливо спрямованих на підтримку молодого покоління. Не забувають вони також і про військовий напрямок, волонтерство та підтримку ВПО. Пан Дмитро наочно показав, як реалізовано проєкт в рамках SDIP «Покращення послуги спорту – забезпечення навчальних закладів спортивним інвентарем».

У Глибоцькому парку гості спершу поспілкувалися, а потім із захопленням спостерігали за спортивним тренування із скелелазіння на місцевому скеледромі, яке організували для родин ВПО та місцевих мешканців ГО Простір розвитку громад у рамках Програми CLEAR.

Слід зазначити, що Глибоцький скеледром – це результат спільної роботи Програми ДОБРЕ, Молодіжної ради при Глибоцькій селищній раді, Центру туризму та краєзнавства і Глибоцької селищної ради (проєкт носить назву – «Облаштування в центральному парку смт Глибока скеледрому з метою популяризації здорового способу життя та корисного дозвілля молоді»).

Наприкінці гості відвідали Михайлівський кооператив «Добрі газди», послухали історію його створення від голови кооперативу Володимира Білоуса і звісно скуштували різновиди сирної та молочно-кислої продукції (назва проєкту – «Підтримка кооперативу «Добрі Газди» та місцевого бізнесу з метою реклами та промоції в тому числі туристичних локацій Глибоцької громади»).

Вже під час прощання з командою Global Communities голова громади зазначив: «2023 рік, для нашої громади є роком, коли ми вдруге підписали меморандум про співпрацю з Global Communities і знову, до 2025 року, працюватимемо у програмі DOBRE 2.0. Це дуже тішить нас, адже завдяки клопіткій праці, згуртованості команди і наполегливості ми зможемо втілити в життя іще багато корисних для громади проєктів».

Міжнародна організація «Глобал Комьюнітіз/ Global Communities» тісно співпрацює з місцевими громадами в Україні. Заходи її реагування покликані рятувати життя, зменшувати страждання, забезпечувати нагальні потреби, водночас підтримуючи громади у реалізації їх власних ініціатив.

«Глобал Комьюнітіз/ Global Communities» здійснює свою діяльність в Україні за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело : https://hlyboka-gromada.gov.ua/