В Україні хочуть заборонити користуватися готівкою

Опоненти ідеї заборони на готівку вважають це прямим порушенням прав людини
В Україні хочуть запровадити заборону на обіг готівкової валюти, а усі розрахунки проводити виключно онлайн або картками.
Про це повідомив заступник голови Офісу президента країни Ростислав Шурма на лондонській конференції Ukraine Recovery Conference.
“Ми це обговорюємо. Ми хочемо бути першою у світі cashless економікою”, – зазначив заступник голови Офісу президента України.
За словами Ростислава Шурми, зараз уряд дуже серйозно дискутує щодо запровадження даної заборони, адже, як заявляють опоненти, заборона на готівку – це пряме порушення прав людини. Проте, своєю чергою ідеологи заборони вважають, що це може стати найпотужнішим та найефективнішим антикорупційним інструментом в Україні.
Автори цієї ідеї впевнені, що таким чином можна подолати корупцію на 95%.
“Ми знаємо, що на цю тему йдуть обговореннями різними стейкхолдерами. Говорять про порушення прав людини. Ми вважаємо, що це буде дуже ефективним інструментом ліквідації 95-99% усіх випадків корупції в країні, якщо не буде жодної готівки”, – каже чиновник.
Якщо команда президента прийме цю ідею найближчим часом, можна буде скласти дорожню карту та зрозуміти, наскільки ефективними будуть такі зміни.
Джерело : https://promin.cv.ua/