Нові можливості для бізнесу та мешканців Глибоцької громади: гранти у рамках програми «PEARL»

22 червня у сесійній залі Глибоцької селищної ради відбулася зустріч експертів та координаторів Програм «DOBRE» і «PEARL», працівників Глибоцького центру зайнятості та Ощадбанку з представниками місцевого й релокованого БІЗНЕСУ, мешканцями і внутрішньо переміщеними особами Глибоцької громади, які вже мають власну справу, чи лише хочуть її започаткувати.

Метою зустрічі було представлення наявних грантових можливостей у рамках Програми PEARL від 5 до 25 тисяч доларів, якими може скористатися кожен, державних грантів «Є-РОБОТА», їхнє фінансування.

Як зазначив експерт з місцевого економічного розвитку програми «DOBRE» Віталій Юрків: «Програма PEARL надасть підтримку заявникам з окремих територіальних громад Чернівецької області, у тому числі і Глибоцькій, яка є партнерам Global Communities в межах реалізації Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Програма DOBRE.»

Регіональний координатор Програми PEARL Неля Малько провела презентацію, детально зупинившись на кожному з «лотів», вимоги до учасників конкурсу та хто з них матиме переваги. Наочно пояснила, як можна подаватися на грант, як заповнити заявку, можливі причини відмови учасникам, тощо.

Пані Марина Дудяк, координатор, програмний спеціаліст з розвитку громад у Західному регіоні програми DOBRE наголосила, що це дійсно гарна можливість для фізичних і юридичних осіб, які хочуть розпочати, відновити або розширити свою діяльність.

В подальшому зустріч відбувалася у форматі питання-відповідь. Присутні цікавилися можливостями та особливостями Програми PEARL.

Отже, у Програмі PEARL передбачено 3 типи грантів:

Лот 1 — грант розміром до 5 000 дол. США на започаткування або розвиток бізнесу.

Лот 2 — грант розміром від 5 001 до 12 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 1 (одного) нового робочого місця.

Лот 3 — грант розміром від 12 001 до 25 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 2 (двох) нових робочих місць.

Зауважимо, що для кожного Лоту передбачено співфінансування у розмірі не менше 10 % від суми гранту.

Про державну Програму «Є-робота» та її фінансування розповіли працівники Глибоцького Центру зайнятості та Глибоцької філії Ощадбанку.

Як зазначив очільник громади Григорій Ванзуряк: «Це лише перші ластівки у сфері грантових можливостей, на які потрібно обов`язково зважати. Адже, розвиток місцевого та релокованого бізнесу, це розвиток громади загалом.»

З презентацією можна ознайомитись тут.

Джерело : https://hlyboka-gromada.gov.ua/