«Чернівцігаз» звертається до клієнтів з проханням розрахуватися за надані послуги розподілу газу

Споживачі газу Чернівецької області заборгували за послуги розподілу 67 млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, борги населення зросли на 150%.

Взимку газовики підтвердили, що блакитне паливо є найстабільнішим джерелом енергії. Неплатежі паралізують роботу АТ «Чернівцігаз», зокрема ускладнюють підготовку газових мереж до нового опалювального сезону.

Компанія вимушена вдаватися до стягнення заборгованості в судовому порядку. Лише в травні до суду направлено майже 200 позовів на загальну суму в один мільйон гривень.

Окрім сплати боргу, боржникам доведеться оплатити ще й судові витрати – 2 680,40 грн.

Якщо рішення суду потрапить до приватного виконавця, витрати за його послуги складають ще 10% від суми заборгованості, які також покриває боржник.

Варто нагадати, що в Україні з травня відновлено блокування банківських рахунків за борги. Арешт відбувається автоматично. Таким чином, за останній місяць, на користь АТ «Чернівцігаз» було стягнуто 120 тисяч гривень.

«Чернівцігаз» звертається до клієнтів з проханням розрахуватися за надані послуги розподілу газу, не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат та незручностей пов’язаних з блокуванням коштів на банківському рахунку.

Кожен платіж за доставку газу важливий, адже це підтримка енергетичної та економічної безпеки Буковини. Разом до перемоги!

Джерело : https://hlyboka-gromada.gov.ua/