У Чернівцях проведуть консультацію для родичів зниклих безвісти військових: статус, права сім’ї та пошук

Під час лекції розповідатимуть як діяти, коли пропав захисник.

20 червня об 11:00 в хабі “ВОНА” відбудеться безкоштовна консультація для родичів зниклих або полонених захисників.

Про це повідомляє МКУ «Резиденція молоді».

Юристка Ольга Довганюк розкаже про статус загиблого військовослужбовця, права їхніх сімей та установи, які займаються пошуком зниклих безвісти. Обов’язкова попередня реєстрація ТУТ

На цій лекції ви зможете дізнатися про важливі аспекти, пов’язані зі зникненням військовослужбовців безвісти. Зокрема, будуть розглянуті такі теми:

  • Статус зниклого безвісти військовослужбовця. Що означає цей статус, як він встановлюється та які наслідки він має для родичів зниклого військовослужбовця. Вам розкажуть про процедуру визначення статусу та які документи необхідно для цього зібрати.
  • Права члена сім’ї зниклого військовослужбовця. Які права та пільги належать родичам зниклих безвісти захисників. Як отримати допомогу та соціальні гарантії. Ви дізнаєтеся про можливості отримання матеріальної допомоги, медичної підтримки, освітніх послуг та інших пільг.
  • Перелік установ та організацій, уповноважених здійснювати пошук зниклих безвісти. Вам розповідатимуть про організації та установи, які займаються пошуком зниклих безвісти військовослужбовців, як з ними зв’язатися та яку інформацію надавати для ефективного пошуку.

Захід буде проводитись за адресою вул. Героїв Майдану, 66, 2 поверх.

Джерело : https://www.0372.ua/news/