Меморіальну дошку на честь полеглого захисника Михайла Каланчі відкрили у Глибоцькому ліцеї

Запалим вічний ми вогонь скорботи

За тих героїв, що не впали духом.

І не дали країну побороти.

Нехай земля усім їм буде пухом.

У Глибоці відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Михайла Каланчі (08.09.1992 р.н.) – воїна, який загинув у березні цього року, захищаючи Україну від російської воєнної агресії.

Пам`ятний знак на честь загиблого Героя встановили на будівлі Глибоцького ліцею у якому з 1998 року навчався Михайло Миколайович. У 2007 році він, по закінченню 9-того класу вступив у Чернівецький професійний ліцей сфери послуг та здобув освіту оператора комп’ютерного набору.
Михайло разом з побратимами поїхав захищати країну від російських найманців, які прийшли на нашу землю, посягнувши на її суверенність. Вперше потрапив у АТО навесні 2015 році, об’їздив усю Луганську обл., потім перебував у Лисичанську. Демобілізувався в квітні 2016 року. Але вже у березні 2022 знову одягнув на себе військовий однострій та ціною власного життя обороняв Батьківщину. Загинув молодий воїн рівно через рік, 4 березня 2023 року.

Вшанувати пам’ять захисника прийшли його родина, друзі, глибочани, учні та вчителі, військовослужбовці, а також представники Глибоцької селищної ради.

Настоятель Глибоцького храму ім. Рівноапостольної княгині Ольги ПЦУ отець Роман освятив меморіальну дошку та звернувся до усіх присутніх: “Яке насіння буде закладене, такий урожай і буде зібраний. Адже є самий прямий зв`язок між тим як мислить суспільство, який його світогляд і тим яка в нього доля. А його світогляд закладається в сім`ї у школі і церкві”. Тепер же, як сказав священник, наші воїни повинні виправляти всі ті помилки, які були допущені на тому чи іншому рівні соціалізації на кривавому полі бою зі зброєю в руках.

Михайло Каланча, один із сотень тисяч українців, яким було не байдуже… Він добре запам`ятав уроки історії у своїй рідній школі, бачив війну та знав чого вартує той “руск*й м*р”, який несе на вістрі своєї зброї заклятий “братський народ”.

Вічна пам`ять та шана полеглому захиснику – Михайлу Миколайовичу Каланчі.

Джерело : https://gromada.org.ua/gromada/